Mungkin dalam keadaan sekarang ini, persiapan menyambut Aidilfitri belum ada dalam bayangan kita.

Menyantuni fasa ‘kuarantin’ ketika ini, keutamaan kita hanyalah untuk memberi komitmen pada pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan kerana ia satu-satunya cara untuk melumpuhkan COVID-19.

Dengan berakhirnya virus membahayakan nyawa ini, dunia bukan saja kembali aman, malah umat Islam dapat menyambut suasana Ramadan seterusnya Aidilfitri dengan penuh rasa syukur dan kemeriahan seperti sebelumnya.

Biarpun terpaksa mengenepikan banyak keinginan kita untuk seketika waktu, itu tidak menghentikan wanita daripada membayangkan bagaimana dia dan keluarga harus kelihatan pada pagi Lebaran.

Memudahkan wanita membuat pilihan terutama mereka yang bertudung, Hijab & Heels menyenaraikan enam jenama hijab yang cukup menawan digayakan pada pagi Hari Raya nanti!

Enam jenama ini dipilih daripada ratusan label yang terdapat di pasaran dengan mengambil kira kualiti fabrik, kelesesaan, reputasi dan pembungkusan.

Uniknya mengenai jenama yang disenaraikan ini, semuanya mempunyai peminat fanatik yang begitu obses untuk memiliki setiap koleksi.

Bukan saja yang baharu, malah tudung yang sudah dipakai (pre-loved item) dan kotak simpanan tudung (scarf box) turut menjadi rebutan walaupun sebahagian koleksi daripada enam jenama ini mencecah ratusan ringgit.

Ini membuktikan strategi pemasaran dan iklan mereka menggunakan wajah selebriti dan influencer popular berkesan sehingga berjaya mempengaruhi ramai wanita!

 

 

 

 

1. Duck Scarves 

 2. Naelofar

3. Ariani

4. Tudung People

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ta-da! Our Muna is back and now with bright candy colors that’s sure to give you the sweet tooth! Who is excited? – Launching online tonight at 9pm

A post shared by TudungPeople (@tudungpeople) on

5. Alhumaira

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kebanyakkan square scarf yang ada di luar sana sentiasa terhad hanya dengan 1 atau 2 gaya saja kan? Dengan Sienna square scarf daripada Alhumaira ini, pelbagai jenis style anda boleh gayakan kerana fabrik korean velvet satin yang kami pilih ini memang lembut, mudah dibentuk dan sangat flowy! . Jadi, tak perlu risau dengan kualiti fabrik ini lagi sebab ianya memang akan terletak elok sepanjang anda menggayakannya. Sienna square scarf ini sesuai digayakan secara casual, formal wear ataupun bila menghadiri majlis. Pasti anda akan tampak lebih elegant, classy & sophisticated. . Kini anda boleh dapatkan Sienna square scarf dengan discount sebanyak 30%. Untuk pembelian layari website www.alhumaira.com sekarang! #AlhumairaSienna

A post shared by Malaysia’s Best Hijab Brand (@alhumairaofficial) on

6. Ameera Zaini