Oleh Saadiah Ismail

Wanita dan solekan sememangnya tidak boleh dipisahkan. Biarpun hanya secalit gincu sahaja, sedikit solekan penting kerana bagi wanita kehadiran warna pada bibir mampu memberi keyakinan ketika berdepan dengan sesiapa.

Tidaklah wajah tampak begitu polos  sehingga kelihatan suram dan pucat, namun bagi yang ‘kaki mekap’  pasti ada saja bahagian pada wajah yang perlu dikemaskan semula biarpun baru saja selesai bersolek.

Antara cara yang boleh membuatkan solekan tampak lebih menyerlah adalah menggunakan produk  solekan iaitu penyerlah (highlighter) yang  dapat membantu wajah tampak lebih bersinar.

Menyedari aliran terkini itu, jenama dUCk Cosmetics tampil dengan produk penyerlah dikenali sebagai Glow Doe bagi melengkapkan lagi solekan supaya wajah tampak lebih berseri.

Tiga variasi Glow Doe dUCk memberikan solekan yang lebih menyerlah.

Hanya dengan sedikit sapuan pada bahagian tertentu seperti rahang pipi, hidung dan dagu, wajah akan lebih berseri dan solekan tampak kemas bergaya. 

Glow Doe dUCk boleh digunakan dalam sebarang jenis solekan, tidak kira siang atau malam. Teksturnya begitu lembut dan sedikit lembap, namun lama-kelamaan sapuan penyerlah itu akan serasi dengan solekan anda.

Bersempena dengan pelancaran produk baharu itu, dUCk Cosmetics membawakan tiga variasi warna sebagai pilihan bagi memastikan setiap warna kulit sesuai untuk sapuan penyerlah.

Tidak kira apa warna kulit, penyerlah Glow Doe dUCk menyerikan solekan harian anda.

1. There She Glows

Variasi ini sesuai untuk wanita berkulit putih kerana ia memiliki tekstur berwarna seperti merah jambu bagi mereka yang sangat obses dengan warna berkenaan.

2. Let It Glow

Tiga warna penyerlah yang menjadi aliran solekan terkini diperkenalkan oleh dUCk.

Let it Glow mempunyai tekstur yang sesuai untuk setiap wanita, tanpa mengira warna kulit. Pemakaiannya mampu membentuk wajah anda seperti yang diinginkan.

3. Got To Glow

Produk ini khusus untuk wanita yang berani tampil dengan penyerlah yang terang, terutama jika mengenakan solekan yang mampu menyerlahkan wajah.

Jangan lepaskan peluang untuk memiliki Glow Doe dUCk yang berharga RM89 setiap satu.